Svet 11

06.08.2024.

18:40

Izraelski ratni avioni probili zvučni zid iznad Bejruta; Odgovor će biti brutalan

Izraelski ratni avioni danas su preletali nisko iznad Bejruta, a očevici tvrde da su mogli da vide letelice golim okom, kao i da su probile zvučni zid, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug

Izraelski ratni avioni probili zvučni zid iznad Bejruta; Odgovor će biti brutalan
Profimedia

Podeli:

Incident se dogodio nekoliko minuta pre početka govora vođe libanskog Hezbolaha Sajeda Hasana Nasralaha, kojim je obeleženo nedelju dana od ubistva vojnog komandata ove grupe Fuara Šukra u izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta.

Nasralah je rekao da je cilj zvučnih udara da ometaju prisutne i upozorio da će odgovor Hezbolaha na izraelske napade biti ''snažan i delotvoran'', prenosi Rojters.

Hezbolah je ranije danas saopštio da je lansirao nekoliko dronova na dve vojne lokacije u blizini Akre u severnom Izraelu i da je takođe napao izraelsko vojno vozilo na drugoj lokaciji.

Izraelska vojska je saopštila da je identifikovano više neprijateljskih dronova koji prelaze iz Libana i da je jedan presretnut.

Izraelski medicinski zvaničnici su rekli da je sedmoro ljudi evakuisano u bolnicu, južno od priobalnog grada Naharije, i da je jedno od njih u kritičnom stanju.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: