Svet 0

06.08.2024.

12:18

Procurila ruska tajna: Hitno zvali Pentagon

Rusija je sumnjala da Ukrajina planira da napadne Rusiju tokom parade povodom Dana mornarice kojoj je prošlog meseca prisustvovao predsednik Vladimir Putin, zbog čega je Moskva kontaktirala Vašington, javila je ruska državna televizija.

Izvor: Jutarnji.hr

Procurila ruska tajna: Hitno zvali Pentagon
Profimedia

Podeli:

Ruska televizija je javila da su detalji državna tajna i nije objavila dalje detalje.

Ona je citirala izjavu zamenika ministra spoljnih poslova Sergeja Rjabkova, koji je rekao da su strahovi od navodnog napada toliko veliki da je ministar odbrane Andrej Belousov kontaktirao američkog ministra odbrane Lojda Ostina u vezi sa takvim sumnjama.

Rojters nije odmah bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaj.

Njujork tajms je izvestio da je 12. jula Ostin primio poziv od Belousova koji je izrazio zabrinutost zbog tajne ukrajinske operacije planirane protiv Rusije za koju Moskva, kako je rekao, veruje da ima blagoslov Sjedinjenih Država.

NIT je citirao dvojicu neimenovanih američkih zvaničnika koji su rekli da su zvaničnici Pentagona bili iznenađeni ruskim informacijama i da nisu znali za takvu zaveru.

Uprkos tome, zabrinutost Rusije je shvaćena dovoljno ozbiljno. Zbog toga je Vašington kontaktirao Ukrajinu i upozorio Kijev da ne bi trebalo da izvodi takvu operaciju, da je to planirao.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: