Svet 1

06.08.2024.

9:00

Haris zvanično kandidatkinja: Objavljene najnovije ankete; "Sredila" Trampa?

Potpredsednica i predsednička kandidatkinja Kamala Haris dala je demokratama najveću prednost u odnosu na bivšeg predsednika Donalda Trampa za skoro godinu dana, prema anketi Morning Consult-a, prenosi Njuzvik.

Izvor: Index.hr

Haris zvanično kandidatkinja: Objavljene najnovije ankete; "Sredila" Trampa?
Tanjug/AP Photo/John Raoux, File

Podeli:

Najnovija anketa na predsedničkim izborima u novembru pokazuje da Haris vodi Trampa sa 48 prema 44 odsto među registrovanim glasačima širom zemlje. Morning Consult kaže da je anketa sprovedena između 2. i 4. avgusta i da se zasniva na odgovorima 11.265 birača.

Inače Haris je sinoć i zvanično postala predsednička kandidatkinja Demokratske stranke.

Rekordna prednost

Morning Consult je rekao da je Harisova prednost od 4 poena "rekordno visoka prednost u njenu korist" i "najveće vođstvo demokratskog predsedničkog kandidata u odnosu na Trampa u skoro godinu dana".

Haris, potencijalni demokratski kandidat, takođe vodi Trampa za 5 poena među nezavisnim biračima (42 prema 37 odsto) u anketi u ponedeljak i pobedio je bivšeg predsednika za 9 poena među mladim biračima između 18 i 34 godine (49 prema 40). procenat). Anketa ima marginu greške od 1 procentni poen.

Međutim, treba imati na umu da američkog predsednika biraju elektori u saveznim državama, a ne ukupni zbir svih glasova u celoj zemlji. Kao i na izborima 2016. i 2020., ključne će biti savezne države koje nisu pretežno demokratske ili republičke. Ovde se izdvajaju Mičigen, Viskonsin i Pensilvanija, a prema anketama u ovim državama Haris i Tramp su skoro izjednačeni.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Posle Ukrajine, sledeća je...

Ministarka spoljnih poslova Nemačke Analena Berbok izjavila je danas u Kišinjevu da bi Moldavija mogla da bude "sledeća na redu" ukoliko Ukrajina padne i da podrška Ukrajini garantuje njen opstanak.

13:34

17.9.2024.

1 d

Podeli: