Svet 0

06.08.2024.

9:20

Bajden sprema odgovor: Održan sastanak pred napad

Američki obaveštajci saopštili su da su održali sastanak sa američkim predsednikom Džoom Bajdenom, a tema je, kako se pretpostavljalo, potencijalni napad Irana i njegovih saveznika na Izrael.

Izvor: Klix.ba

Bajden sprema odgovor: Održan sastanak pred napad
Tanjug/AP Photo/Carlos Osorio

Podeli:

Jedan od visokih zvaničnika rekao je da će Iran definitivno uzvratiti, ali da je odgovor Irana i Hezbolaha još u procesu planiranja.

Ono o čemu su obaveštajci najviše razgovarali sa Bajdenom, ali i sa potpredsednicom Kamalom Haris, jeste intenzitet napada. Prema procenama, obaveštajne službe su naglasile da se očekuje scenario dva talasa napada.

"Jedan napad će pokrenuti Hezbolah, drugi Iran. Ostaje nejasno ko će prvi napasti i kakvu vrstu napada nameravaju da izvedu", rekli su zvaničnici, prenosi Jerusalem Post.

Takođe, Bela kuća je obaveštena da Pentagon očekuje dodatne napade proiranskih snaga u Iraku i oblastima gde su stacionirani američki vojnici. Prvi napad već je izveden na vazdušnu bazu Ain al-Asad.

"Razgovarali smo o koracima koje preduzimamo da zaštitimo naše snage i odgovorimo na svaki napad na naš narod na način koji mi izaberemo", saopštila je Bela kuća.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: