Svet 0

05.08.2024.

16:15

Makron ne zatvara vrata: Pregovora sa opozicijom?

Predsednik Francuske Emanuel Makron pregovara sa opozicionim poslanicima i predlaže da razmotri mere koje su oni predložili, u zamenu za obećanje da oni neće tražiti glasanje o nepoverenju vladi, javio je portal "Politiko", pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor: SRNA

Makron ne zatvara vrata: Pregovora sa opozicijom?
Tanjug/AP Photo/Kin Cheung, Pool

Podeli:

"On ne zatvara vrata. Može se razgovarati o dogovorima u vezi sa određenim brojem mera u zamenu za obećanje da se neće tražiti glasanje o nepoverenju koje bi moglo da dovede do ostavke vlade," rekao je jedan od izvora.

Nakon parlamentarnih izbora u Francuskoj nijedna stranka nije dobila većinu. Koalicija Novi narodni front dobila je najviše mesta u parlamentu i za novog premijera predložila je Lusi Kastets, glavnog službenika za finansije u kabinetu gradonačelnika Pariza An Idalgo.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: