Svet 1

05.08.2024.

12:10

Izraelski ministar šokirao izjavom: Gnusno je i jadno

Iako se čini da su izraelski zvaničnici odavno dotakli dno, ministar finansija ove zemlje Bezalel Smotrič ponovo je šokirao izjavom koja se tiče situacije u Gazi.

Izvor: Klix.ba

Izraelski ministar šokirao izjavom: Gnusno je i jadno
EPA-EFE/RONEN ZVULUN / POOL

Podeli:

Na konferenciji za medije on je govorio o humanitarnoj pomoći koja se dostavlja u Gazu te je poručio kako Izrael nema drugog izbora.

"Ne možemo, u trenutnoj globalnoj realnosti, da upravljamo ratom. Niko nam neće dozvoliti da dva miliona civila umre od gladi, iako bi to bilo opravdano i moralno dok se naši taoci ne vrate. Humanitarno u zamenu za humanitarno je moralno opravdano, ali šta možemo učiniti? Mi danas živimo u određenoj realnosti, potreban nam je međunarodni legitimitet za ovaj rat", rekao je.

Poručio je i kako Izrael mora da vrati punu kontrolu nad celokupnim Pojasom Gaze te je rekao da ne deli stav koji u tom pogledu zastupa ministar odbrane Joav Galant.

"Masakr 7. oktobra 2023. godine se nikada ne bi dogodio da se Izrael nije povukao iz Gaze 2005. godine", rekao je ministar, prenosi Tajms of Izrael.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: