Svet 0

04.08.2024.

23:41

Iran sprema odgovor, u izraelskoj vojsci tajac

Izraelska vojska je večeras saopštila da za sada nema promene u politici odbrane, dok Iran i njegovi saveznici pripremaju odgovor na napade koji se pripisuju Izraelu.

Izvor: Beta

Iran sprema odgovor, u izraelskoj vojsci tajac
Profimedia

Podeli:

"Naglašavam da se, u ovom trenutku, odbrambena politika Komande unutrašnjeg fronta nije promenila", rekao je portparol vojske kontraadmiral Danijel Hagari novinarima, odgovarajući na "razne izveštaje i glasine" da je Izrael stavljen u stanje pripravnosti.

Komanda unutrašnjeg fronta je krilo izraelske vojske koja se bavi zaštitom civila u vremenima rata i vanrednih situacija, uključujući prirodne katastrofe.

Hagari i drugi visoki izraelski vojni i vladini zvaničnici, uključujući premijera Benjamina Netanjahua, više puta su govorili da je zemlja spremna da se nosi sa svakim napadom.

Tenzije su veoma visoke na Bliskom istoku posle pretnji odgovorom Irana, palestinskog Hamasa i libanskog Hezbolaha na ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea u sredu u Teheranu, koji se pripisuje Izraelu, dan nakon izraelskog udara u kojem je ubijen vojni lider Hezbolaha Fuad Šokr blizu Bejruta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: