Svet 8

04.08.2024.

8:09

Počelo je?; Aktivirana "Gvozdena kupola" VIDEO

Oko 50 raketa ispaljeno je iz južnog Libana prema Izraelu, tačnije gornjoj Galileji, objavili su izraelski mediji.

Izvor: Index.hr

Počelo je?; Aktivirana "Gvozdena kupola" VIDEO
Profimedia

Podeli:

Snimci sa društvenih mreža pokazuju kako se iznad tog područja aktivira izraelski obrambeni sistem "Gvozdena kupola".


"U znak podrške našem palestinskom narodu u Pojasu Gaze i u znak podrške njihovom hrabru i časnom otporu,  kao odgovor na napade izraelskog neprijatelja na postojana južna sela i sigurne kuće, posebno napade na sela Kafr Kila i Deir Sirian u kojima su povređeni civili, Islamski otpor uključio je novo naselje Beit Hillel u svoj raspored paljbe i prvi put ga je bombardovao s desetinama raketa tipa Katjuša“, stoji u izjavi Hezbolaha.

Izrael za sada nije komentarisao incident, niti postoji izveštaj o žrtvama.

Amerika i Velika Britanija pozvale su svoje državljane da napuste Liban zbog rastućeg straha od totalnog rata između Izraela i libanskog Hezbolaha. Ambasada Sjedinjenih Država u Libanu pozvala je svoje državljane da rezervišu "bilo koju raspoloživu avionsku kartu" za napuštanje Libana.

"Uprkos otkazivanju letova za Bejrut, opcije komercijalnog pristupa za napuštanje Libana i dalje su dostupne", navodi se u saopštenju ambasade.

Britanska vlada pozvala je svoje državljane da odmah napusti Liban, dok su komercijalne linije još dostupne.

"Napetosti su visoke i situacija bi se mogla brzo pogoršati. Moja poruka britanskim državljanima je jasna: 'Krenite odmah'", izjavio je šef britanske diplomatije David Lami.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: