Svet 18

03.08.2024.

13:58

Objavljeni jezivi podaci: Otkriveno koliko vojnika Rusi gube dnevno

Rusija se suočava sa visokom stopom žrtava u ratu protiv Ukrajine u toku ofanziva duž fronta između Harkova na severoistoku i Robotina na jugu, kažu analitičari britanskog Ministarstva odbrane.

Izvor: Jutarnji.hr

Objavljeni jezivi podaci: Otkriveno koliko vojnika Rusi gube dnevno
EPA-EFE/MARIA SENOVILLA

Podeli:

U proseku više od 1.000 ruskih vojnika će verovatno nastaviti da bude ubijeno ili ranjeno svakog dana u avgustu, saopštilo je ministarstvo u svojoj poslednjoj proceni objavljenoj u subotu.

 

Više o situaciji na Istočnom frontu pratite UŽIVO u našem Blogu.

U severoistočnom ukrajinskom regionu Harkov ruske snage su, kako se izveštava, konsolidovale svoje položaje, a ruske žrtve su se neznatno smanjile.

Dok je prosečno 1.262 ruska vojnika ubijeno ili ranjeno svakog dana u maju, što je rekord, brojka je pala na 1.140 u junu, saopštilo je ministarstvo na društvenoj mreži Iks.

Međutim, poslednja tri meseca bila su najgora po gubicima od početka rata, navodi britansko Ministarstvo odbrane, pozivajući se na informacije ukrajinskog Generalštaba.

Brojke se ne mogu nezavisno proveriti.

"Efikasna odbrana Ukrajine i nedostatak ruske obuke smanjuju sposobnost Rusije da sve taktičke uspehe pretvori u šire operativne dobitke", dodaje ministarstvo
 

Podeli:

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: