Svet 0

13.03.2024.

12:45

Glavni problem sa Šolcom? "Možete da osetite njegov strah"

Prominentni političar opozicione Demohrišćanske unije (CDU), bivši ministar zdravstva Jens Špan je kancelara Olafa Šolca optužio za kukavički pristup ratu u Ukrajini.

Izvor: dpa-prototype.de

Glavni problem sa Šolcom? "Možete da osetite njegov strah"
EPA/HAYOUNG JEON

Podeli:

"Problem s Olafom Šolcom je što možete da osetite miris straha", rekao je drugi čovek poslaničkog kluba CDU u Bundestagu gostujući na televiziji RTL/ntv u sredu ujutro.

Ruski predsednik Vladimir "Putin oseća da najveću naciju Evrope vodi jedan uplašen, obeshrabren čovek", rekao je Špan. Prema njegovim rečima, nasuprot Putinu trebalo bi da stoji neko ko odiše snagom i, pre svega, dobro sarađuje sa svojim partnerima.

"Šolc sve to kvari, čak i partnerstvo sa Francuskom, sa Ujedinjenim Kraljevstvom", dodao je.

Vojne tajne cure, Ukrajina ne dobija potrebnu podršku i "to je u svakom pogledu potpuna katastrofa koju je kancelar napravio u poslednje dve nedelje", naveo je Špan.

Kancelar u sredu u parlamentu odgovara na pitanja poslanika. CDU je najavila da će ga pitati zašto već 10 meseci odbacuje zahtev Ukrajine da dobije krstareće rakete taurus.

Dan kasnije, na zahtev demohrišćanskog bloka, Bundestag će ponovo glasati o slanju taurusa.

Šolc odbijanje pravda strahom da Ukrajinci te rakete mogu da usmere na ciljeve duboko u Rusiji i tako Nemačku uvuku u rat.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: