Svet 1

02.08.2024.

18:58

Eskaliraće? U toku hitna evakuacija

Hezbolah evakuiše svoje visokorangirano osoblje iz uporišta te grupe u južnom predgrađu Bejruta, u iščekivanju potencijalnih izraelskih napada, javili su danas arapski mediji.

Izvor: Tanjug

Eskaliraće? U toku hitna evakuacija
EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Podeli:

Grupa koju podržava Iran takođe je navodno premestila vojnu opremu koju je uskladištila u oblasti dalje od libanske prestonice, preneo je Tajms of Izrael.

Potez je usledio u trenutku kada se region priprema za potencijalnu eskalaciju nakon ovonedeljnih atentata na glavnog vojnog komandanta Hezbolaha Fuada Šukra u Bejrutu i ​​lidera Hamasa Ismaila Hanijea, za čije se ubistvo u Teheranu okrivljuje Izrael.

Dok su Izraelske odbrambene snage preuzele odgovornost za ubistvo Šukra, Izrael nije zvanično komentarisao ubistvo Hanijea.

Lideri Irana i palestinske militantne grupe Hamas obećali su da će se osvetiti Izraelu zbog Hanijeovog ubistva tokom pogrebnih ceremonija u Teheranu i Dohi koje su održane juče i danas.

Lider Hezbolaha Hasan Nasrala rekao je da je rat protiv Izraela ušao u "novu fazu" i da Izrael treba da očekuje "bes i osvetu".

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: