Svet 0

02.08.2024.

18:35

Kremlj potvrdio: Ubica iz Berlina je agent FSB

Kremlj je u petak prvi put potvrdio da je Vadim Krasikov, oslobođen u razmeni osuđenika između Zapada i Rusije, agent ruske službe unutrašnje bezbednosti FSB.

Izvor: dpa

Kremlj potvrdio: Ubica iz Berlina je agent FSB
Shutterstock/PhotoJuli86

Podeli:

Krasikov, osuđen u Nemačkoj za ubistvo jednog političkog protivnika predsednika Vladimira Putina, je služio u specijalnoj antiterorističkoj jedinici Alfa, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

"Interesantno je što je on u Alfi radio sa pojedinim članovima jedinice predsednikovog obezbeđenja," rekao je Peskov u petak.

"Naravno da su se juče pozdravili, kako smo videli."

Putin je Krasikova dočekao zagrljajem i rekao mu: "Lepo."

Rusija je prethodno negirala svaku vezu sa Krasikovim. Putin ga je opisivao kao patriotu koji je u Berlinu uklonio jednog državnog neprijatelja.

Krasikova je kao agenta FSB identifikovala i turska služba bezbednosti koja je navodno organizovala razmenu. Nemačke vlasti, međutim, ni jednog trenutka nisu sumnjale da je ubica delovao po Putinovim uputstvima.

Putin je nekada vodio FSB.

On je osuđenike oslobođene u razmeni sa Zapadom dočekao sa sadašnjim šefom FSB Aleksandrom Bortnjikovim, šefom službe spoljne bezbednosti Sergejem Narjuškinom i ministrom odbrane Andrejem Belousovim.

Ruski predsednik je pohvalio "izdržljivost" osuđenika i najavio im nove "zadatke".

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: