Svet 0

02.08.2024.

14:08

Evropa na udaru snažnog nevremena: Haos u Nemačkoj; grom zapalio skladište

Oluja je poplavila puteve i nanela štetu u delovima Nemačke, saopštili su danas lokalni zvaničnici, dok se i drugi delovi zemlje spremaju za jaku kišu.

Izvor: Index.hr

Evropa na udaru snažnog nevremena: Haos u Nemačkoj; grom zapalio skladište
Shutterstock/Oleg_Yakovlev

Podeli:

Hitne službe su pozvane na stotine lokacija, a najteže je pogođen region Frankonija u Bavarskoj. Nekoliko automobila zaglavljeno je pod vodom u podvožnjacima u Nirnbergu i Firtu.

Najveća finansijska šteta nastala je u Untermercbahu, severno od Nirnberga, gde je grom verovatno zapalio skladište sa 60 do 70 vozila, rekli su vatrogasci u prvoj proceni. U Tiringiji su ulice poplavljene i u gradu Nordhauzenu, a tamošnje službe su pozvane da uklone vodu iz podruma i puteva.

Kuća se zapalila

Više od 100 mililitara kiše palo je na taj region za manje od 12 sati, saopštili su nemački meteorolozi. U gradu Ludvigshafen u saveznoj državi Rajnland-Pfalc zapalila se porodična kuća, verovatno i usled udara groma. Povređenih nije bilo, a šteta iznosi 100.000 evra, prenosi dpa.

Meteorološke službe jutros su izdale upozorenja za još tri okruga na severu Tiringije, a posle podne se očekuje smirivanje vremenskih prilika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: