Svet 0

02.08.2024.

11:26

Obilne kiše napravile kolaps: Klizište odnelo 326 života VIDEO

Broj poginulih u klizištima, izazvanim obilnim kišama u Indiji, povećao se na 326, dok se oko 300 osoba i dalje vode kao nestale, saopštili su danas zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Obilne kiše napravile kolaps: Klizište odnelo 326 života VIDEO
Tanjug/Chen Zhenhai/Xinhua via AP, File

Podeli:

Zvaničnici su naveli da se spasilačka operacija nastavlja i da su četiri osobe pronađene žive ispod ruševina jedne kuće, preneo je Tajms of Indija.

Prethodno je saopšteno da je najmanje 189 ljudi poginulo, a da se 206 vode kao nestali u klizištima u Indiji. Kako je preneo Rojters, očekuje se da se spasilačke operacije ubrzaju nakon što je vojska završila izgradnju mosta koji bi trebalo da pomogne prebacivanje teške opreme u ugroženo područje.

Lokalna Azianet TV javila je da je oko 1.600 stanovnika sela spaseno iz ruševina u protekla dva dana, a da je 350 kuća oštećeno.

Najteže pogođena je južna država Kerala, jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Indije, gde su se u utorak aktivirala brojna klizišta na obroncima brda Vajand.

Odroni blata zatrpali su mnoge ljude dok su spavali. Spasilačke akcije bile su otežane pošto je grad Čuralmala odsečen od sveta jer je glavni most ondelo klizište.

Timovi spasilaca dodatno su pojačani, a uključeni su i ronioci da pretraže reku Čalijar. To je najteža nesreća te vrste u Kerali nakon katastrofalnih poplava 2018. godine.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: