Svet 0

02.08.2024.

8:35

"Plašili su se za svoje živote"

Neki zatvorenici pušteni juče iz Rusije i Belorusije u okviru velike razmene, plašili su se "za svoje živote", izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc (Scholz) koji je nekolicinu dočekao na aerodromu u Kelnu.

Izvor: Beta

"Plašili su se za svoje živote"
Tanjug/Christoph Reichwein/DPA via AP, Pool

Podeli:

"Bilo je veoma emotivno", rekao je Šolc novinarima posle sastanka iza zatvorenih vrata sa oalobođenima navodeći da "mnogi nisu očekivali oslobađanje sada i puni su emocija jer su konačno na slobodi".

Osim toga, "mnogi su se plašili za svoje zdravlje, ali i za svoje živote, mora se to reći", dodao je nemački kancelar.

U avionu koji je sleteo u Keln bila su petorica nemačkih i rusko-nemačkih zatvorenika koji su bili deo razmene o kojoj su mesecima pregovarali Zapad i Moskva.

To su Riko Kriger (Rico Krieger), osuđen u Belorusiji zbog "terorizma i plaćeništva", Kevin Lik, rusko-nemački 19-godišnjak osuđen zbog "veleizdaje", Patrik Šojbel (Patrick Schoebel), turista optužen za šverc droge, rusko-nemački pravnik German Moijes, i rusko-nemački politikolog Diter Voronin (Dieter).

U avionu je bila i ruska umetnica Aleksandra Skočilenko (33), saopštilo je njeno okružene.

Ona je uhapšena u Rusiji u aprilu 2022. jer je etikete sa cenama u supermarketu zamenila porukama osude ruske agresije na Ukrajinu, što joj je u novembru 2023. donelo sedam godina zatvora.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: