Svet 1

01.08.2024.

23:28

Navaljna pohvalila oslobađanje: Niko ne treba da bude Putinov zatvorenik

Supruga pokojnog ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna i njegov tim pohvalili su razmenu zatvorenika sa Rusijom.

Izvor: Tanjug

Navaljna pohvalila oslobađanje: Niko ne treba da bude Putinov zatvorenik
Profimedia

Podeli:

"Ovo je velika sreća! Svaki oslobođeni politički zatvorenik je ogromna pobeda i radost. Niko ne treba da bude Putinov talac, da bude mučen ili da umre u Putinovom zatvoru", napisala je Navaljna na platformi X, prenosi Si-En-En.

Navaljna je pozdravila "veoma dug i težak rad" koji je bio potreban da bi se sklopio dogovor o razmeni zarobljenika i napomenula da "ima još mnogo ljudi za koje se treba boriti".

Bivši sekretar za štampu Navaljnog, Kira Jarmiš, rekla je da je potpredsednica Sjedinjenih Američkih Država Kamala Haris pozvala Navaljnu da razgovara o razmeni i izrazi svoju podršku.

"Navaljna je zahvalila Haris na pomoći SAD u organizaciji razmene", rekla je Jarmiš. Tim Navaljnog na Telegramu je napisao da su neki od oslobođenih zatvorenika privedeni zbog "njihovog otpora, dok su drugi uzeti kao taoci samo da bi popunili fond za razmenu".

Dodali su da je i sam Navaljni trebalo da bude uključen u razmenu "ali ga je Putin ubio".

Navaljni je u februaru umro u zatvoru, a Kremlj je negirao bilo kakvu umešanost u njegovu smrt.

Da je Navaljni trebalo da bude uključen u razmenu zarobljenika potvrdio je i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: