Svet 1

01.08.2024.

21:20

Otkriveno kako je ubijen šef Hamasa: Oružje skrivano nedeljama

Politički šef Hamasa Ismail Hanije ubijen je u iranskoj prestonici Teheranu eksplozivnom napravom koja je bila skrivena nedeljama ranije, rekao je za Si-En-En izvor koji ima saznanja o tome.

Izvor: Tanjug

Otkriveno kako je ubijen šef Hamasa: Oružje skrivano nedeljama
EPA/ALI ALI

Podeli:

Bomba je bila sakrivena u gostinskoj kući, za koju se znalo da će Hanije u njoj boraviti, pre dva meseca i detonirana je daljinski kada se nalazio u svojoj sobi, naveo je neimenovani izvor, preneo je Rojters.

"Njujork tajms" je prvi objavio detalje Hanijevog ubistva.

Iranska vlada i Hamas okrivljuju za ubistvo Izrael. Izrael nije niti potvrdio niti demantovao svoju umešanost. Izraelski zvaničnici su informisali američke zvaničnike o operaciji tek nakon atentata, rekao je izvor.

Iranski državni mediji i Hamas ranije su nagovestili da je Hanije ubijen raketom ispaljenom izvan zgrade. Ali činjenica da je bomba prokrijumčarena u gostinsku kuću, koja je bila pod zaštitom Iranske Islamske revolucionarne garde, ukazuje na zapanjujuće kršenje bezbednosti IRGC.

"Ubili ste našeg dragog gosta u našoj kući i sada ste utrli put za oštru kaznu", rekao je Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: