Svet 0

01.08.2024.

17:52

Pretnje pristižu: "Zažaliće"

Načelnik štaba iranskih oružanih snaga general-major Mohamed Hosein Bakeri izjavio je danas da će Izrael zažaliti zbog ubistva lidera Hamasa Ismaila Hanijea, navodeći da se metod odmazde razmatra.

Izvor: Tanjug

Pretnje pristižu: "Zažaliće"
Profimedia

Podeli:

"Način na koji ćemo Osovina otpora i mi tražiti pravdu za mučeništvo Hanijea se razmatra. Moraju se preduzeti razne akcije, a cionisti će nesumnjivo požaliti zbog toga. To će se sigurno desiti", rekao je Bakeri, nakon pogrebne ceremonije koja je danas organizovana za Hanijea u Teheranu, prenosi agencija Tasnim.

Ismail Hanije, šef političkog biroa Hamasa, koji je otputovao u Iran da prisustvuje ceremoniji inauguracije predsednika Masuda Pezeškijana, ubijen je u svojoj rezidenciji u Teheranu u sredu rano ujutro, zajedno sa jednim od svojih telohranitelja.

Pezeškijan i vođa Islamske revolucije ajatolah Sejed Ali Hamnei takođe su obećali odmazdu, a Hamnei je rekao da će se "zločinački i teroristički izraelski režim" suočiti sa "strogom kaznom" i ukazao na iransku dužnost da osveti krv vođe Hamasa.

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: