Svet 0

01.08.2024.

14:56

Sirski: Žestoko je

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Oleksandr Sirski saopštio da ruske trupe nastavljaju da usmeravaju svoje napore u pravcu Pokrovska, bacajući svoje najiskusnije jurišne jedinice u borbu.

Izvor: Tanjug

Sirski: Žestoko je
Profimedia

Podeli:

"Osvajači pokušavaju da probiju odbranu u pravcu Želanja, Novogrodivke i Pokrovska", objavio je Sirski na Fejsbuku, nakon radne posete brigadama koje se bore na pravcu Harkova i Torecka.

Prema njegovim rečima, nastavljaju se žestoke borbe u oblasti Piščana, Stelmahovke i Makijevke u pravcu Kupjana, ali Odbrambene snage drže svoje položaje.

"Teška situacija se razvila u pravcu Severskog. Ruska vojska tamo aktivno koristi artiljeriju, vrši jurišne napade, ali bez uspeha. Oštre borbe se vode i u zoni kanala na prilazima Časovom Jaru, bez promene pozicija strana", naveo je Sirski.

Dodao je da su u toku borbena dejstva različitog intenziteta na svim pravcima ofanzive ruske vojske.

"Na nekim mestima neprijatelj ima malo uspeha po cenu velikih gubitaka", ocenio je Sirski i dodao da vojska zajedno s Nacionalnom policijom i Službom bezbednosti Ukrajine sprovodi kontradiverzione akcije.

Prema rečima Sirskog, njihove jedinice trenutno otkrivaju i neutrališu subverzivne grupe Rusa u urbanim sredinama u pravcu Torecka.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: