Svet 4

01.08.2024.

8:40

Piloti spustili avion: Mi tamo ne letimo

Let nemačke avio-kompanije "Lufthanza" iz Minhena za Tel Aviv prekinut je na Kipru jer su piloti odbili da lete dalje.

Izvor: Tajms of Izrael

Piloti spustili avion: Mi tamo ne letimo
Minh K Tran/Shutterstock

Podeli:

Kako piše Tajms of Izrael prenoseći vesti Kanala 12, avion pun putnika je sleteo u Larnaku na Kipru, ostavljajući putnike na cedilu. Dalje se navodi da je posada aviona odbila da leti za Izrael.

Avio-kompanija je prvo obavestila putnike da će avion sleteti na Kipar iz "tehničkih razloga", a zatim će biti odlučeno da li će let doprineti Tel Avivu.

Međutim, nakon nekog vremena provedenog na Kipru, najavljeno je da će se avion vratiti u Nemačku, a putnicima je rečeno da mogu da se iskrcaju na Kipru ako žele, ali će njihov prtljag ostati u avionu i biti vraćen u Nemačku, navodi se u izveštaju.

Potom se oglasila i nemačka avio-kompanija koja je za Kanal 12 navela da je avion sleteo na Kipar "kao mera predostrožnosti zbog bezbednosnih aktivnosti".

Podsdetimo, zbog porasta tenzija na Bliskom Istoku, koje su kulminirale ubistvom vođe palestinske militantne grupe Hamas, kao i najave Irana da će uslediti odmazda Izraelu, brojne zemlje su poslale upozorenje svojim građanima da ne putuju na to područje.

Takođe, svetske avio-kompanije su najavile da će uvesti mere predostrožnosti, među kojima su i povremene obustave letov a u kritična područja.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: