Svet 1

31.07.2024.

23:55

Netanjahu zapretio: "Spremni smo na sve"

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je večeras da je Izrael "spreman na svaki scenario" i da pozdravlja odluku da se rat još uvek ne okonča.

Izvor: Tanjug

Netanjahu zapretio: "Spremni smo na sve"
EPA-EFE/AMIR COHEN / POOL

Podeli:

"Od napada u Bejrutu pretnje se čuju sa svih strana. Stajaćemo ujedinjeni i odlučni protiv svake pretnje. Izazovni dani su pred nama", rekao je Netanjahu u televizijskom obraćanju iz sedišta izraelske vojske u Tel Avivu, prenosi Tajms of Izrael.

On je kazao da je Izrael već neko vreme pod pritiskom drugih zemlja da okonča rat.

"Nisam tada popustio pred tim glasovima, i ne popuštam ni sada", naglasio je on. Prema njegovim rečima, da je podlegao pritiscima, Izrael ne bi ubio vođe i borce Hamasa, uništio infrastrukturu niti zauzeo granično područje Gaze i Egipta.

"Sva dostignuća poslednjih meseci postignuta su zato što nismo popustali. Zajedno ćemo se boriti, a uz Božiju pomoć, zajedno ćemo i pobediti", rekao je on.

Istakao je da je Izrael poslednjih dana zadao "velike udarce" Hutima, Hamasu i Hezbolahu, ukazujući na napad na vođu vojnog kirla Hamasa Muhameda Deifa u Gazi pre nekoliko nedelja, na nedavni udar na luku Hodeida u Jemenu i sinoćnji napad na Fuada Šukra, kojeg naziva "vojnim komandantom Hezbolaha".

Premijer nije pomenuo jutrošnji atentat na političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, dodaje Tajms of Izrael. Netanjahu je napomenuo da je Šukr direktno odgovoran za ubistvo 12 dece u gradu Majdal Šamsu.

Takođe je rekao da je Šukr bio umešan u napad na američke marince u Libanu 1983. i održavanje veza između Irana i Hezbolaha.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: