Svet 3

31.07.2024.

20:47

Odlete još jedan "leopard" u vazduh VIDEO

Ruske snage uništile su još jedan tenk “leopard 2A4” nemačke proizvodnje, pokazuju novi snimci koji su se pojavili na internetu u utorak.

Izvor: Russia today

Odlete još jedan "leopard" u vazduh VIDEO
EPA/LECH MUSZYNSKI POLAND OUT

Podeli:

Na snimku dronom, snimljenom u blizini grada Kurahova u Donbasu koji kontroliše Ukrajina, vidi se "leopard 2A4" ukrajinske vojske, kako manevriše u šumovitom pojasu između dva otvorena polja i puca na nevidljive ciljeve.

Tenk dolazi pod uzvratnu vatru i pokušava da je izbegne, vozeći dalje duž šumovite oblasti i očigledno dobija pogodak.

Čini se da je posada tenka barem delimično napustila vozilo, ali se vraća, samo da bi odvezla vozilo na otvoreno gde je pretrpela još nekoliko pogodaka.

Vidi se da se zaliha municije u zadnjem delu kupole tenka zapalila. Vatra se širi u odeljak za posadu nakon još jednog pogotka, pri čemu se vidi gust beli dim kako kulja iz njegovih otvora.

Nije odmah bilo jasno da li je posada bila prisutna u rezervoaru kada se vozilo zapalilo, s obzirom na njihovo nepravilno kretanje pre nego što je uništeno.

Kako navodi ruski portal Raša tudej, "leopard 2A4" nije imao nikakve mreže protiv drona, koje obično postavljaju obe strane u sukobu i na oklopna i na meka vozila. Međutim, prednji i bočni deo kupole su očigledno bili opremljeni reaktivnim oklopnim ciglama iz sovjetskog doba, verovatno Kontakt-1, koje su trupe obično koristile za zaštitu svojih vozila.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: