Svet 4

31.07.2024.

13:20

Osveta će biti brutalna

Vojno krilo Hamasa, Brigade Kasam, okarakterisalo je ubistvo političkog lidera grupe Ismaila Hanijea kao ''opasan događaj'' koji će imati posledice na celom regionu Bliskog istoka i upozorilo da će Izrael ''platiti svojom krvlju'' zbog agresije.

Izvor: Tanjug

Osveta će biti brutalna
Tanjug/AP Photo/Leo Correa

Podeli:

''Zločinačko ubistvo vođe Hanijea u srcu iranske prestonice je značajan i opasan događaj koji prebacuje bitku u nove dimenzije i imaće velike posledice širom regiona'', navodi se u saopštenju Brigada.

Dodaje se da ''zločinac Netanjahu, zaslepljen iluzijama o veličini, tera okupacioni entitet ka ponoru'' i ubrzava kolaps Izraela i njegovo trajno uklanjanje sa okupiranih palestinskih teritorija, prenosi Al Džazira.

U saopštenju se ističe da ''neprekidni zločini'' Izraela rezultiraju širokom međunarodnom podrškom za palestinski narod i njegov otpor okupaciji.

''Neprijatelj je pogrešio proširujući obim agresije, ubijajući vođe otpora u različitim arenama i narušavajući suverenitet regionalnih država'', upozorile su Brigade Kasam.

Borci Hamasa dodatno upozoravaju da krv Hanijea, kao i palestinska deca, žene i omladina nisu uzalud, već će ''osvetliti put ka oslobođenju'' od izraelske okupacije.

''Neprijatelj će svojom krvlju platiti svoju agresiju u Gazi, na Zapadnoj obali i u svojim granicama'', navode palestinski borci.

Podeli:

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: