Svet 0

30.07.2024.

14:28

Preminula treća devojčica, žrtva napada nožem u Sautportu

Treća devojčica podlegla povredama, zadobijenim u jučerašnjem napadu nožem na učesnice lokalnog takmičenja u plesu u velškom obalskom gradu Sautportu.

Izvor: RTS

Preminula treća devojčica, žrtva napada nožem u Sautportu
Tanjug/James Speakman/PA via AP

Podeli:

Devetogodišnjakinja je preminula rano jutros, dok su dve devojčice, uzrasta šest i sedam godina, podlegle povredama neposredno posle napada. 

Petoro dece i dve odrsle osobe su i dalje u kritičnom stanju.

Višestruki ubica je sedamnaestogodišnjak, rođen u velškom glavnom gradu Kardifu, čije ime britanski mediji ne objavljuju, jer je za to potrebna posebna dozvola suda kada je reč o maloletnim osobama.

Društvene mreže juče su spekulisale da je napadač ilegalni imigrant, koji je prošlog meseca u čamcu prešao Lamanš. Bi-Bi-Si kao izvor tih netačnih glasina navodi jedan američki Internet portal.

O napadaču se zna samo da su mu roditelji iz Ruande i da se u Sautport preselio pre jedanaest godina.

Motiv napada na učesnice takmičenja u plesu, koje se odigravalo oko kilometar i po od centra velškog lučnog grada, nije poznat.

Objavljeno je da je napadač bio na listi osoba od interesa britanske obaveštajne službe MI6.

Međutim, izveštače zbunjuje činjenica da MI5 nije imao napadača na sličnoj listi, mada je ta obaveštajna služba zadužena za borbu protiv terorizma i kontra-obaveštajan rad u samom Ujedinjenom Kraljevstvu.

To samo doprinosi spekulacijama da je reč o ilegalnom imigrantu, koji je na društvenim mrežama imenovan kao Ali Al-Šakati.

Samo mesto višestrukog napada nožem posetila je juče i laburistička ministarka unutrašnjih poslova Ivet Kuper, koja je položila venac ispred centra gde je radila letnja škola plesa.

Ministarka Kuper treba da o detaljima napada izvesti poslanike donjeg doma parlamenta.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: