Svet 0

29.07.2024.

23:16

"Izrael je već u provaliji. Sve crvene linije su pređene"

Lider izraelske opozicije Jair Lapid izjavio je večeras da Izrael "ne da nije na ivici provalije, već je upao u nju", nakon što su ultranacionalistički demonstranti danas upali u dve vojne baze, zajedno sa poslanicima Kneseta.

Izvor: Tanjug

"Izrael je već u provaliji. Sve crvene linije su pređene"
EPA-EFE/MENAHEM KAHANA / POOL

Podeli:

"Sve crvene linije su danas pređene. Poslanici i ministri koji su učestvovali u upadu nasilnih milicija u vojne baze šalju poruku državi Izrael: gotovo je sa demokratijom, gotovo je sa vladavinom prava", navodi se u Lapidovoj izjavi, preneo je Tajms of Izrael.

On je dodao da "opasna fašistička grupa preti postojanju države Izrael".

"Oni su najbolje što se dogodilo lideru Hamasa Jahji Sinvaru i vođi Hezbolaha Hasanu Nasralahu. Ako im se ne suprotstavimo, zemlja će se raspasti. Ako Netanjahu ne smeni ministre koji su učestvovali u ovim nasilnim upadima danas, nije sposoban da predstavlja državu Izrael", dodao je Lapid.

Policija je saopštila da je rasterala demonstrante koji su upali u bazu IDF Beit Lid u centralnom Izraelu. U saopštenju, policija tvrdi da je "nekoliko građana“ probilo sigurnosne linije baze i da su "oterani za nekoliko minuta".

Desetine ultranacionalista su upale u bazu u kojoj se trenutno ispituje devet vojnika zbog sumnje da su zlostavljali palestinskog zatvorenika.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: