Svet 0

29.07.2024.

13:56

Pukla brana u Rusiji, voda nosi sve pred sobom: Proglašeno vanredno stanje: Ima mrtvih VIDEO

Jedna osoba je poginula, a za dve se traga nakon što je voda odnela privremenu branu postavljenu za vreme rekonstrukcije na Belomorsko-Baltičkom kanalu u ruskoj republici Kareliji, saopštile su danas vlasti.

Izvor: Tanjug/Index.hr

Pukla brana u Rusiji, voda nosi sve pred sobom: Proglašeno vanredno stanje: Ima mrtvih VIDEO
EPA/MARKUS LEODOLTER

Podeli:

"Rano jutros je pukla privremena peščana brana na 11. prevodnici Belomorsko-baltičkog kanala u Segeži. U naseljima koja se nalaze u blizini 11. prevodnice uništeno je 13 kuća. Jedna osoba je poginula, a devet je povređeno. Sedam osoba, među kojima troje dece je spaseno“, navodi se u saopštenju.

Spasilačka operacija se nastavlja.

Četiri osobe su nestale. Na početku se pisalo o šest nestalih, ali su dve u međuvremenu pronađene. Hitne službe na terenu pružaju pomoć ugroženom stanovništvu.

U Segeškom okrugu uvedeno je vanredno stanje.

Drugi incident za samo nekoliko dana

Lokalne vlasti prijavile su incident između 10. i 11. prevodnice kanala u 6.34 po moskovskom vremenu. Lokalni zvaničnici su potvrdili da je proglašeno vanredno stanje.

Na snimku se vidi kako voda teče kroz porušenu branu. Žena na jednom od snimaka viče: „Brana je nestala, samo je nestala... domove su oprane sa ljudima unutra“. Belomorsko-baltički kanal povezuje Belo more severozapadne Rusije sa jezerom Onega i ima izlaz na Baltičko more.

Inače, privremena brana je postavljena zbog radova na rekonstrukciji kanala. Današnje pucanje brane je drugi takav incident u Rusiji u poslednjih nekoliko dana.

Obilne kiše u petak su dovele do urušavanja brane u regionu Uralskih planina u Čeljabinsku, gde je najmanje jedna osoba poginula u poplavama u obližnjim selima. U aprilu je rušenje brane u južnom regionu Orenburga dovelo do istorijskih poplava širom regiona, primoravši hiljade ljudi da evakuišu svoje domove.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: