Svet 0

29.07.2024.

10:55

"Igra se promenila"; Ruski dronovi koriste veštačku inteligenciju za prepoznavanje meta

Ruska novinska agencija izveštava da FPV bespilotne letelice koje su povoljne za budžet i domaće proizvodnje sada koriste veštačku inteligenciju za identifikaciju ciljeva na bojnom polju u Ukrajini.

Izvor: bulgarianmilitary

"Igra se promenila"; Ruski dronovi koriste veštačku inteligenciju za prepoznavanje meta
Profimedia

Podeli:

Prema TASS-u, koji je citirao bivšeg komandanta jedinice za vezu sa pozivnim znakom Kalina, ove FPV bespilotne letelice koriste veštačku inteligenciju kako bi se autonomno uključile u ukrajinske sisteme naoružanja.

"Veštačka inteligencija menja igru jer omogućava bespilotnim letelicama da razviju sisteme koji mogu nezavisno da ciljaju i detektuju objekte. Takva tehnologija je počela da se integriše i u budžetske FPV bespilotne letelice i u naprednije kamikaze bespilotne letelice koje koristi Ministarstvo odbrane. Ovi dronovi su sposobni da prepoznaju određene ciljeve. Na primer, dron može da identifikuje tenk, da ga prepozna i da poleti direktno ka toj meti", rekao je izvor za TASS.

Iako upotreba veštačke inteligencije u bespilotnim letelicama nije nova, primena u budžetskim FPV-ovima označava značajnu inovaciju na bojnom polju.

 

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: