Svet 1

29.07.2024.

9:11

Objavljena formula "13 ključeva": Ovo je novi predsednik Amerike?

Američki profesor Alan Lihtman, poznat po tačnosti svojih predviđanja, objavio je ko će biti sledeći predsednik SAD.

Izvor: Novosti

Objavljena formula "13 ključeva": Ovo je novi predsednik Amerike?
Shutterstock/Giuseppe Amoruso

Podeli:

Naime, njegova predviđanja zasnovana su na sistemu od 13 pitanja, na koja se može odgovoriti samo sa "da" ili "ne".  

Formula je poznata i kao "13 ključeva od Bele kuće", a razvili su je Lihtman i poznati matematičar Vladimir Keilis-Borok 1981. godine. Od tada se koristi za predviđanje ishoda predsedničkih izbora u Sjedinjenim Državama sa visokim nivoom uspeha.

Ako je odgovor na šest ili više pitanja "da", to uvek znači da će aktuelna stranka pobediti. Ako je odgovor na šest ili više pitanja "ne", birači će se okrenuti protiv stranke na vlasti.

Pitanja obuhvataju ekonomsku situaciju u zemlji, socijalne nemire, prisustvo skandala, velike uspehe i neuspehe kandidata, kao i njihovu ličnu harizmu.

Američki profesor Alan Lihtman je na društvenoj mreži X napisao da će kandidatkinja Demokratske stranke Kamala Haris pobediti na predstojećim predsedničkim izborima u SAD.

“Haris pobeđuje. (Postigla je) 8 'da' i 5 'ne'", napisao je politikolog.

Profesor je naglasio da će konačna prognoza biti objavljena nakon Kongresa Demokratske stranke u avgustu, na kojem će demokrate zvanično proglasiti svog kandidata.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: