Svet 1

29.07.2024.

8:30

Rusi, udareni ste, žestoko VIDEO

Ruski zvaničnici su potvrdili da je Kijev lansirao više desetina bespilotnih letelica na ruski region Kursk u nekoliko talasa, koji su započeti u subotu naveče.

Izvor: Index.hr

Rusi, udareni ste, žestoko VIDEO
Shutterstock/zef art

Podeli:

U tim napadima oštećeno je i skladište nafte, rekli su danas ruski zvaničnici.

Devetnaest dronova lansiranih iz Ukrajine uništili su ruski sistemi PVO tokom noći u region Kurska, objavilo je rusko ministarstvo odbrane u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

To se, međutim, odnosi samo na sinoćni napad, ali ruska strana nije saopštila koliko su Ukrajinci dronova lansirali.

Vatrogasci i dalje pokušavaju da ugase požar u skladištu nafte u region Kursk, a prema dostupnom podacima, pričinjena je i materijalna šteta na nekoliko kolonih zgrada.

Rusko ministarstvo obrane saopštilo je da su sistemi protivvazdušne odbrane sinoć uništili ukupno 39 dronova koje je Ukrajina lansirala ciljajući teritoriju Rusije.

Osim 19 dronova oborenih iznad regije Kursk, Rusi tvrde da je uništeno devet bespilotnih letelica iznad regiona Belgorod, pet iznad regiona Brjansk i po tri iznad regije Voronjež i Lenjingrad, sve na zapadu Rusije.

Infrastrukturni objekt u regiji Voronjež nakratko se zapalio zbog pada krhotina uništenog ukrajinskog drona, rekao je u jutros guverner jugozapadne ruske regije koja graniči s Ukrajinom.

"Požar je već ugašen", rekao je Aleksander Gusev na Telegramu.

Prema guverneru jugozapadne ruske regije Orjol tokom noći oštećena je elektrana u napadu bespilotne letelice iz Ukrajine.

Ukrajina inače, sistematski cilja rusku transportnu, energetsku i vojnu infrastrukturu kako bi potkopala rusku ekonomiju i sposobnost finansiranja rata, koji je Rusija pokrenula 2022, preneo je Index.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oboreni borbeni avioni

Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su dva ukrajinska borbena aviona "Su-27" u poslednja 24 časa, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

17:13

15.9.2024.

1 d

Podeli: