Svet 0

29.07.2024.

7:28

Otkazani letovi: Opasno je?

Pojedini letovi na aerodromu u glavnom gradu Libana otkazani su ili odloženi.

Izvor: Tanjug

Otkazani letovi: Opasno je?
Profimedia

Podeli:

Libanska avio-kompanija "Middle East Airlines" (MEA) saopštila je da su poremećaji u redu letenja povezani sa bezbednosnim rizicima zbog eskalacije tenzija između Izraela i libanske militantne grupe Hezbolah.

Grupa nemačke avio-kompanije "Lufthanza" obustavila je letove za Bejrut do 31. jula zbog trenutne situacije na Bliskom istoku, saopštio je jutros taj avioprevoznik.

U saopštenju se navodi da su zbog predostrožnosti obustavljeni letovi avio-kompanija, članica grupe "Lufthanza" - Swiss International Air Lines-a, Eurowings-a i Lufthanze, prenosi Rojters.

"Turkish Airlines" je takođe otkazao dva leta tokom protekle noći, a turski prevoznik "SunExpress", grčki avioprevoznik "Aegean Airlines", etiopska kompanija "Ethiopian Air", kao i libanska MEA takođe su otkazali današnje letove predviđene za Bejrutu, pokazuju podaci Flightradar24.

Međunarodni aerodrom u Bejrutu je jedini aerodrom u Libanu.

Izraelski bezbednosni kabinet ovlastio je u nedelju vladu da odgovori na raketni napad na Golansku visoravan u kojem je u subotu poginulo najmanje 12 dece i tinejdžera, a za koji Tel Aviv okrivljuje Hezbolah.

Ta grupa je negirala da je odgovorna za napad.
 
   

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: