Svet 24

28.07.2024.

9:33

Orban najavio samouništenje Evrope? "Dolazi promena kakva nije viđena 500 godina"

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da Evropska unija nije svesna šta se dešava i upozorio na novi, azijski orijentisan svetski poredak.

Izvor: Dnevnik.hr

Orban najavio samouništenje Evrope? "Dolazi promena kakva nije viđena 500 godina"
EPA-EFE/IAN LANGSDON

Podeli:

"Evropa je odustala od odbrane sopstvenih interesa. Sve što danas radi, bezuslovno sledi prodemokratsku spoljnu politiku SAD, čak i po cenu samouništenja", rekao je Orban.

"Dolazi promena kakva nije viđena 500 godina. Ono sa čime se suočavamo je zapravo promena svetskog poretka", naglasio je on i dodao da će ona uključiti Kinu, Indiju, Pakistan i Indoneziju kao "dominantni centar" sveta, piše AP.

Nakon toga je optužio Amerikance rekavši da oni stoje iza eksplozija koje su oštetile gasovode Severni tok izgrađene za prenos gasa iz Rusije u Nemačku 2022. godine. On je to nazvao terorističkim aktom izvršenim pod očiglednim rukovodstvom Amerikanaca. .

Podržao je i kandidaturu Donalda Trampa za predsednika SAD.

On je rekao da je Trampova kandidatura za reizbor usmerena na povlačenje američkog naroda iz postnacionalističke liberalne države u nacionalnu državu, i ponovio je niz tvrdnji da je Tramp nepravedno kažnjen kako bi se sprečio povratak u Belu kuću ako to ne uspe, oni žele da ubiju“, rekao je Orban.

Podeli:

24 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: