Svet 0

27.07.2024.

18:08

Brutalni napad na školu; Ministarstvo Hamasa: Ubijeno 30 Palestinaca VIDEO

U izraelskom napadu na školu u Dir al-Bali danas je poginulo 30 Palestinaca, dok je u operaciji izraelske vojske u Kan Junisu za šest dana poginulo 170 Palestinaca, saopštili su izvori u Pojasu Gaze posle gotovo deset meseci rata.

Izvor: Tanjug

Brutalni napad na školu; Ministarstvo Hamasa: Ubijeno 30 Palestinaca VIDEO
Tanjug/AP Photo/Jehad Alshrafi

Podeli:

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obećao je da će uništiti palestinski pokret Hamas posle napada tog pokreta na izraelsko tlo 7. oktobra.

Netanjahu je upravo završio posetu SAD susretom sa Donaldom Trampom (Trump) koji je upozorio na "velike ratove na Bliskom istoku i možda treći svetski rat" ako ne pobedi na predsedničkim izborima u novembru u SAD.

"Škola Hadija, u kojoj se nalazila improvizovana medicinska jedinica u oblasti Dir al-Bala, bila je meta napada. Stradalo je 30 mučenika i više 100 je povređeno", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Hamasa koji kontroliše Pojas Gaze.
 

Izraelska vojska je saopštila da je izvršila operaciju u toj školi u u centru Pojasa Gaze, ciljajući na "teroriste" koji su tamo delovali.

Na jugu palestinske teritorije, oko 170 Palestinaca je ubijeno, a stotine su ranjene tokom te nove izraelske operacije u Kan Junisu započete u ponedeljak, rekao je za Frans portparol Civilne odbrane Mahmud Basal.

Gotovo 182.000 Palestinaca pobeglo je iz Kan Junisa od ponedeljka, prema podacima UN-a.

Operacija je počela posle otkrića tela pet zarobljenika palestinskog pokreta Hamas otetih 7. oktobra tokom napada na izraelsko tlo.

Izraelska vojska je u ponedeljak naredila evakuaciju delova Kan Junisa, uključujući i oblast koja je ranije proglašena za bezbednu humanitarnu zonu. Vojska je rekla da je pokrenula tu operaciju da bi sprečila raketnu paljbu s tog područja na Izrael.

Od 251 osobe otete na jugu Izraela tokom napada 7. oktobra, 111 je i dalje u Pojasu Gaze, od kojih je 39 mrtvih, prema izraelskog vojsci.

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: