Svet 11

26.07.2024.

20:10

Puklo na Krimu: Stigla osveta Rusima VIDEO

Lokalni kanali na Telegramu izvestili su o snažnim eksplozijama koje su sinoć potresle vazdušnu bazu Saki na Krimu.

Izvor: Index.hr

Puklo na Krimu: Stigla osveta Rusima VIDEO
Profimedia

Podeli:

Oni navode da je raketni sistem ATACMS pogodio skladište municije i uništio radarsku stanicu. Ukrajinske snage pogodile su Krim sa četiri rakete koje su isporučile SAD, ranivši dva ruska vojnika, javio je kanal Astra, pozivajući se na izvore u lokalnim službama za vanredne situacije.

On dodaje da su pogođeni skladište municije u vazduhoplovnoj bazi u gradu Novofedorivka i radarska stanica ruske PVO koja se nalazi u blizini sela Šelkovičnoje u okrugu Saki. Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci koji prikazuju velike požare na Krimu. Ruske vlasti nisu komentarisale navedene napade, a Kijev nije preuzeo odgovornost, piše Nevsveek.

Napadi na vazdušnu bazu Saki

Krimski Telegram kanal Krimski vetar je takođe izvestio da je pogođeno skladište municije u vazduhoplovnoj bazi Saki i objavio fotografiju na kojoj se vidi plamen i dim.

Ukrajinske snage su takođe gađale vazdušnu bazu Saki u januaru, kada je Nikola Oleščuk, komandant ukrajinskih vazduhoplovnih snaga, rekao da je uništen kontrolni punkt ruske okupacione vojske. "Baza Saki! Pogodili smo sve mete! Zahvaljujem našim pilotima na odličnom radu!" napisao je tada Oleščuk na društvenim mrežama.

Podeli:

11 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: