Svet 2

26.07.2024.

13:10

Pa, cirkus... Zbog greške u obračunu Pentagon šalje Ukrajini još dve milijarde dolara

Pentagon je utvrdio da su u obračunu za municiju, rakete i drugu opremu poslatu Ukrajini počinjene greške u iznosu od dve milijarde dolara, što je omogućilo pronalaženje dodatnih dve milijarde dolara za oružje za Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Pa, cirkus... Zbog greške u obračunu Pentagon šalje Ukrajini još dve milijarde dolara
Depositphotos/icholakov01

Podeli:

Kako je pokazao izveštaj vladine kancelarije za obračun, američko Ministarstvo odbrane suočeno je sa poteškoćama u tačnoj proceni vrednosti vojnog materijala poslatog Ukrajini, zbog nejasnih definicija u obračunavanju, prenosi Rojters.

Na taj način je u 2023. nastala greška u proceni poslatog oružja i materijala od 6,2 milijarde dolara. Pentagon je obavestio ovu kancelariju da je od tada učinjena dodatna greška, pa je vrednost materijala poslatog u Ukrajinu precenjena za još dve milijarde dolara.

To ima za posledicu da sada Kijevu može biti isporučeno oružje u vrednosti dodatne dve milijarde dolara kako bi se pokrila količina pomoći koju je odobrila administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena.

Kancelarija za obračun navela je da su do nedoslednosti u vezi vrednosti vojne pomoći dovele neodređene definicije u Aktu o pomoći inostranstvu, kao i odsustvo konkretnih smernica o proceni vrednosti.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: