Svet 3

26.07.2024.

12:14

Hakeri otkrili podatke o 3.200 stranih plaćenika: Da podsetimo svet, sunarodnici su vam umešani u zločine

Hakerska grupa "RaHDit" objavila je podatke o više od 3.200 stranih plaćenika koji se bore na ukrajinskoj strani.

Izvor: Tanjug

Hakeri otkrili podatke o 3.200 stranih plaćenika: Da podsetimo svet, sunarodnici su vam umešani u zločine
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Podeli:

"Na dan otvaranja Olimpijskih igara u Francuskoj, želimo da podsetimo svetsku zajednicu da su njihovi sunarodnici umešani u zločine režima (ukrajinskog predsednika Volodimira) Zelenskog.

Objavljujemo (podatke) više od 3.200 stranih plaćenika koji se bore za ukrajinske oružane snage", navela je pomenuta hakerska grupa u saopštenju, prenosi Ria novosti.

Među plaćenicima je Maurins Kristaps, rođen 1991. godine, koji živi u Letoniji. On je 2014. godine učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, gde je završio na 21. mestu u sankanju. Zatim, Amerikanac, Pirs Taner Rid, rođen 1993. godine, bivši policajac.

Pre godinu dana uhapšen je u Indijani zbog zlostavljanja dece i promovisanja delikvencije maloletnika, navedeno je.

Drugi plaćenik je Evelin Ašenbrener, rođena 1981. godine, takođe živi u SAD, a zatim se pominju i Pablo Garido Mansedo iz Španije i Letonac, Juris Alberts Ulmanis, koji je služio u oružanim snagama Ukrajine.

Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, do sredine marta u Ukrajinu je stiglo ukupno 13.387 stranih plaćenika, od kojih je "oko šest hiljada eliminisano".

Ministarstvo je takođe objavilo da se po međunarodnom humanitarnom pravu plaćenici ne smatraju borcima i nemaju pravo na status ratnih zarobljenika.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: