Svet 26

25.07.2024.

15:01

Rusi krenuli u "meganapad": Ukrajinci ih masakrirali VIDEO

Ruske snage su pretrpele velike gubitke u trupama i opremi u velikom napadu na Donjeck, prema izveštajima i video-snimcima objavljenim na društvenim mrežama.

Izvor: miamiherald

Rusi krenuli u "meganapad": Ukrajinci ih masakrirali VIDEO
Profimedia

Podeli:

"Ogromna bitka između ukrajinskih i ruskih snaga u Novomihajlivki. Ruske snage od 13 vozila i 200 ljudi su odbijene, a mnogi su uništeni", objavio je proukrajinski korisnik "War is Translated" na mreži Iks, nekadašnjem Tviteru, pored video-snimka koji navodno prikazuje napade.

Novomihajlovku je zauzela Rusija 28. aprila nakon žestokih borbi u kojima su moskovske snage, kako se navodi, izgubile više od 300 vojnih vozila i pretrpele žrtve od 13.000.

U to vreme, ukrajinska 79. vazdušno-jurišna brigada, koja se tamo borila, opisala je to područje kao "jedno od najvećih groblja ruske opreme".

Na nalogu "Kontrolna mapa Ukrajine" na mreži Iks, koji prikazuje najnovije stanje na liniji fronta, objavljeno je u sredu kako ruske snage izvode velike mehanizovane napade između Novomihajlovke i istočno od Vuledara, koji se nalazi oko 13 milja jugoistočno.

Video-snimak od 82 sekunde je takođe podeljen na medijskoj platformi Noel reports, koja pokriva rat u Ukrajini. Snimak, koji je do četvrtka imao više od 155.000 pregleda, prikazuje seriju udara na vojna vozila na otvorenom polju i dim koji se diže u vazduh.

"Ovo je suludo. 79. vazdušno-jurišna brigada je odbila jedan od najvećih ruskih napada iz više pravaca", navodi Noel reports i dodaje da je u napadu učestvovalo 11 tenkova, 45 transportera, BMP-T "terminator" i naoružano borbeno vozilo, kao i desetak motocikala i oko 200 vojnika.

Ukrajinska brigada je "odgovorila jakom artiljerijskom vatrom, protivtenkovskim vođenim projektilima i udarima bespilotnih letelica", navodi se u saopštenju.

"Nakon što su izgubili 13 oklopnih vozila, napadači su se povukli, a pešadija u bekstvu bila je na meti operatera bespilotnih letelica (dronova).

U saopštenju se dodaje da su ruske snage izgubile šest tenkova, sedam borbenih oklopnih vozila BMP s pešadijom i svih 12 motocikala. Bilo je 40 poginulih i 37 ranjenih, dodaje se.
 

Podeli:

26 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: