Svet 0

25.07.2024.

13:29

EU tuži Nemačku i Italiju

Evropska komisija saopštila je danas da je odlučila da tuži Nemačku i Italiju Evropskom sudu pravde (ECJ) zbog diskriminisanja mobilnih radnika.

Izvor: Tanjug

EU tuži Nemačku i Italiju
EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Podeli:

Poslednjih godina su i u Nemačkoj i u Italiji uvedeni programi za porodične dodatke, ali nemaju sve grupe radnika iste programe, prenosi Rojters.

U Italiji su radnici morali da borave u zemlji najmanje dve godine da bi stekli pravo na tu beneficiju, dok su u Nemačkoj naknade bile manje za radnike koji imaju decu koja žive u zemljama Evropske unije, gde su troškovi života bili manji.

"Jedan od osnovnih principa Evropske unije jeste da sve ljude tretiramo jednako, bez ikakve razlike na osnovu nacionalnosti", navodi se u saopštenju Evropske komisije.

"Sledeći ovaj osnovni princip, mobilni radnici EU koji na isti način doprinose sistemu socijalnog osiguranja i plaćaju iste poreze kao i lokalni radnici, imaju pravo na iste beneficije socijalnog osiguranja", navedeno je.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: