Svet 0

24.07.2024.

14:20

Potera u Moskvi: Identifikovan osumnjičeni za eksploziju automobila bombe

Istražni komitet Rusije saopštio je danas da je identifikovan osumnjičeni u slučaju eksplozije automobila bombe na severu Moskve.

Izvor: Tanjug

Potera u Moskvi: Identifikovan osumnjičeni za eksploziju automobila bombe
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Podeli:

"Utvrđen je identitet osumnjičenog u krivičnom predmetu za bombaški napad na automobil na severu Moskve. Automobil kojim je osumnjičeni stigao na mesto eksplozije je identifikovan i u toku je istraga", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Jutros su dve osobe povređene u eksploziji automobila marke "tojota lend kruzer", u dvorištu kuće na severu Moskve.

U eksploziji automobila u Moskvi teško je povređen službenik Ministarstva odbrane Andrej Torgašev, koji je u nesreći ostao bez nogu i u kritičnom je stanju, saznaje Komersant.

Nadležne službe otvorile su slučaj - ubistvo u pokušaju, koje kasnije može da bude prekvalifikovano u teroristički napad.

Takođe je navedeno da nadležni sumnjaju da su u nesreću mogle da budu umešane i ukrajinske specijalne službe i njihovi agenti.

Portparolka Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk rekla je da je do eksplozije došlo zbog detonacije neidentifikovanog predmeta.

Komersant navodi da je eksplozivna naprava bila teška pola kilograma. Pored 49-godišnjeg majora povređena je i njegova supruga i oboje su hospitalizovani u bolnici Botkin.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: