Svet 0

24.07.2024.

11:03

Eksplozija u fabrici tekile: Više mrtvih VIDEO

Najmanje pet radnika je poginulo, a dvoje ranjeno u požaru koji je izbio nakon eksplozije u fabrici tekile u gradu Tekila u meksičkoj državi Halisko, saopštile su danas lokalne vlasti.

Izvor: Tanjug

Eksplozija u fabrici tekile: Više mrtvih VIDEO
Christian.dk/Shutterstock

Podeli:

Državna agencija za civilnu zaštitu objavila na mreži Iks da je pet osoba poginulo u sinoćnoj eksploziji, a dve osobe su povređene, od kojih je jedna u teškom stanju.

Svi poginuli i povređeni radili su u fabrici, navodi agencija.

Službe hitne pomoći evakuisale su područje oko lokacije iz predostrožnosti, ali zvaničnici su rekli da je stanovnicima dozvoljeno da se vrate svojim kućama kasnije u utorak, prenosi AP.

Direktor agencije za civilnu zaštitu Viktor Roldan je rekao da su dve fabričke bačve za tekilu od 219.000 litara pukle i da vlasti pokušavaju da spreče izlivanje alkohola u odvodnu mrežu opštine.


Dodao je da stručnjaci vrše istragu kako bi utvrdili šta je izazvalo eksploziju.

Zvaničnik je rekao da je požar pod kontrolom, ali ekipe hitne pomoći i dalje rade na licu mesta.

Grad Tekila se nalazi oko 600 kilometara severozapadno od Meksiko Sitija, između pacifičke obale i grada Gvadalahara, a 40.000 meštana se uglavnom bave proizvodnjom tekile i turizmom.
 

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: