Svet 0

23.07.2024.

22:30

SAD uvode sankcije članovima ISIS-a u Africi

Sjedinjene Američke Države danas su preduzele korake na unapređenju aktivnosti misije Finansijske grupe za borbu protiv ISIS-a (CIFG), koja podržava međunarodne napore za suzbijanje finansiranja Islamske države Iraka i Sirije (ISIS) i širom sveta.

Izvor: Tanjug

SAD uvode sankcije članovima ISIS-a u Africi
Foto: Depositphotos/Zabelin

Podeli:

U skladu sa posvećenosti Vašingtona borbi protiv ISIS-a kao i u kontekstu 20. sastanka CIFG-a, SAD su označile tri osobe za učešće u mreži povezanoj sa proširenim aktivnostima ISIS-a u Africi, saopštilo je danas Ministarstvo finasija SAD.

Ovi pojedinci su ključni finansijeri i pokretači aktivnosti ISIS-a širom centralne, istočne i južne Afrike, uključujući Kongo, Mozambik i Somaliju, saopštilo je Ministarstvo.

Ti pojedinci služe kao ključne veze između operacija ISIS-a, omogućavajući rukovodstvu ISIS-a da iskoristi sposobnosti svake podružnice da potkopa mir i sigurnost u regionu.

Njihov destabilizujući uticaj, kako dodaju, obuhvata veći deo podsaharske Afrike, što naglašava potrebu da međunarodna zajednica nastavi da radi zajedno na razmeni informacija o transnacionalnim mrežama ISIS-a, njihovim finansijskim metodama koje se razvijaju i merama za borbu protiv njih.

CIFG je, kako podsećaju, radna grupa Globalne koalicije za poraz ISIS-a, koja uključuje preko 80 zemalja i međunarodnih organizacija.

Sankcije Ministarstva finansija preduzete su u skladu sa Izvršnom naredbom organa za borbu protiv terorizma sa izmenama i dopunama, koja cilja terorističke grupe i njihove pristalice.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: