Svet 1

22.07.2024.

16:23

Zalužni: Rusija treba da se kazni

Ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji Valerij Zalužnji razgovarao je o bezbednosti žitnih koridora sa generalnim sekretarom Međunarodne pomorske organizacije (IMO) Arsenijom Domingezom.

Izvor: Tanjug

Zalužni: Rusija treba da se kazni
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Podeli:

Ambasador Ukrajine u Velikoj Britaniji Valerij Zalužnji razgovarao je o bezbednosti žitnih koridora sa generalnim sekretarom Međunarodne pomorske organizacije (IMO) Arsenijom Domingezom i istakao potrebu da se Rusija kazni za, kako je naveo, krađu ukrajinskog žita. 

"Razgovarali smo o bezbednosti žitnih koridora, ukrajinskoj lučkoj infrastrukturi i pomorstvu u Crnom i Azovskom moru, koje blokira Ruska Federacija. Krađa ukrajinskog žita koju je počinio neprijatelj mora biti zaustavljena i kažnjena u skladu sa međunarodnim pravom", naveo je ambasador Ukrajine, prenosi Ukrinform.

On je zahvalio Domingezu i celom timu IMO na podršci Ukrajini i ukrajinskim mornarima koji su stradali od ruske agresije.

1 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: