Svet 0

21.07.2024.

18:16

Velika akcija policije u Beču: Privedeno 50 osoba

Austrijska policija saopštila je danas da je privela više od 50 osoba koje su pokušavale da ometaju marš aktivista krajnje desnice u glavnom gradu Beču, kao i da su tokom sukoba povređena tri policajca.

Izvor: Tanjug

Velika akcija policije u Beču: Privedeno 50 osoba
Profimedia

Podeli:

U saopštenju se navodi da su privedene osobe pokušavale da ometaju marš stotina desničarskih ekstremista u glavnom gradu Austrije u subotu, a da su neki od njih bacali kamenice i flaše pri čemu su povređena tri policajca, preneo je AP.

Demonstracije se održavaju u trenutku kada se austrijske političke stranke spremaju za septembarske parlamentarne izbore za koje se očekuje da će na njima krajnja desnica ostvariti značajan uspeh.

Antifašističke grupe i levičarske političke stranke pozvale su na proteste protiv marša aktivista ekstremne desnice.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi kako demonstranti u centru Beča nose transparente kojima se poziva na masovni povratak migranata u zemlje njihovog porekla.

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Gerhard Karner rekao je da će policija krivično goniti sve one koji su počinili prekršaje.

Parlamentarni izbori u Austriji održavaju se 29. septembra.

Krajnje desničarska Slobodarska partija tesno je pobedila konzervativnu Narodnu partiju na nedavnim izborima u Austriji za Evropski parlament.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: