Svet 3

21.07.2024.

9:13

Otkriveni novi detalji: Tramp tražio da pojačaju obezbeđenje, tajna služba odbila

Zvaničnici Tajne službe odbili su da obezbede Donaldu Trampu dodatno obezbeđenje pre pokušaja atentata prošlog vikenda, navodi se u izveštaju.

Izvor: dailymail.co.uk

Otkriveni novi detalji: Tramp tražio da pojačaju obezbeđenje, tajna služba odbila
Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Podeli:

Novi detalji su otkrili da je zahtev bivšeg predsednika za više agenata i magnetometara na događajima kojima je prisustvovao odbijen.

Četiri insajdera su izjavila za Vašington post da su svaki zahtev odbili visoki zvaničnici. Viši članovi tajne službe navodno su tvrdili da agenciji nedostaju resursi koje je Tramp tražio.

Takođe je otkriveno da je Tramp dobijao manju zaštitu, nakon što je izgubio izbore i svoju kandidaturu za drugi mandat 2020., nego drugi bivši predsednici i predsednički kandidati glavnih stranaka.

Ovi previdi otkriveni su nakon pokušaja atentata na Trampa (78) prošle subote na njegovom mitingu u Batleru u Pensilvaniji.

Podsećamo, Tomas Metju Kruks uspeo je da zaobiđe mere bezbednosti na mitingu i puca na predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Kruksov metak uspeo je da zakači Trampovo uvo, ostavivši mu manju ranu od vatrenog oružja koja je mogla biti smrtonosna da bivši predsednik nije pomerio glavu u poslednjem trenutku.

Neuspešan posao tajne službe opisan je kao "ogromni bezbednosni propust" i mnogi pozivaju na ostavku direktorke agencije Kimberli Čitl.

Kruksov atentat na Trampa omogućen je višestrukim slučajevima nemara u ime bezbednosnih agenata.

Na neki način, Kruks je uspeo dronom izviđa mesto mitinga istog dana kada se desio događaj, za šta istražitelji veruju da je bio pokušaj da se sagleda situacija i pripremi za pokušaj ubistva.

Pored toga, primećena je i zatim posmatran od strane organa za sprovođenje zakona na mestu Trampovog mitinga, jer su "osetili da nešto nije u redu", a ipak su uspeli da ga izgube iz vida pre nego što je zapucao, navodi se u izveštaju.
 

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: