Svet 1

21.07.2024.

8:03

Huti prete osvetom

Vrhovni politički savet jemenskog pobunjeničkog pokreta Huti saopštio je da će "efikasno odgovoriti" na izraelske vazdušne napade na luku Hodeida u Jemenu, javlja Rojters.

Izvor: Tanjug

Huti prete osvetom
Tanjug/AP Photo

Podeli:

Portparol Huta Mohamed Abdulsalam napisao je na platformi X da je Jemen bio podvrgnut "očiglednoj izraelskoj agresiji" koja je bila usmerena na skladišta goriva i elektranu.

On je rekao da napadi imaju za cilj "da povećaju patnju naroda i da izvrše pritisak na Jemen da prestane da podržava Gazu".

Abdulsalam je dodao da će napadi samo učiniti narod Jemena i njegove oružane snage odlučnijima da podrže Gazu.

U napadu izraelskog ratnog vazduhoplovstva na luku Hodeida u Jemenu, pod kontrolom Huta, poginule su najmanje tri osobe, a 87 je povređeno, objavili su svetski mediji.

Napad je izveden nakon što su jemenski pobunjenici Huti u petak lansirali dron na Tel Aviv, a u napadu je poginuo jedan Izraelac, dok je najmanje 10 osoba povređeno.

Podeli:

Tagovi

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka: Zabrana izdavanja "stanova na dan"

Vlasti španskog grada Malage zabraniće nova kratkoročna turistička iznajmljivanja u 43 gradska naselja, kako bi odgovorile na revolt stanovnika da im turizam, koji je u porastu, podiže cene na tržištu nekretnina.

9:19

25.10.2024.

1 d

Podeli: