Svet 0

18.07.2024.

20:04

Erdogan osudio pokušaj atentata na Trampa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan osudio je danas nedavni pokušaj ubistva Donalda Trampa tokom telefonskog razgovora sa bivšim američkim predsednikom.

Izvor: Tanjug

Erdogan osudio pokušaj atentata na Trampa
EPA-EFE/TURKISH PRESIDENTIAL PRESS OFFICE

Podeli:

Erdogan je ponovo osudio pokušaj ubistva republikanskog predsedničkog kandidata od strane naoružanog čoveka na mitingu u Pensilvaniji i opisao ga kao napad na demokratiju, navodi se u saopštenju njegove pres službe.

Turski lider je bivšem američkom lideru preneo svoje želje za brzo ozdravljenje, prenosi Dejli sabah. Erdogan je pohvalio "hrabru reakciju" Trampa nakon incidenta, ističući da njegov kontinuirani raspored bez prekida jača demokratiju i odražava poverenje američkog naroda.

Erdogan je ukazao na Trampove napore da smanji polarizaciju i tenzije u društvu, ističući njegove poruke za jedinstvo nakon napada.

Čestitajući Trampu na zvaničnoj nominaciji za kandidata Republikanske stranke za izbore 5. novembra, on je izrazio nadu da će glasanje doneti prosperitet američkom narodu i odnosima Turske i SAD.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: