Svet 0

18.07.2024.

13:01

Udar na Gazu: Vojska napreduje

Izraelske snage napale su područja u središnjem pojasu Gaze u sredu, ubijajući najmanje devet Palestinaca, saopštili su zdravstveni zvaničnici, dok su izraelski tenkovi izvršili ograničeno napredovanje dalje prema Rafi na jugu enklave.

Izvor: Avaz.ba

Udar na Gazu: Vojska napreduje
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Podeli:

U poslednja 24 sata u izraelskim je napadima ubijen najmanje 81 Palestinac, a 198 ih je ranjeno, saopštilo je ministarstvo zdravlja Gaze. Ministarstvo ne pravi razliku između boraca i civila u svom ažuriranju broja žrtava.

U Rafi, gde su medicinari saopštili da su dve osobe ubijene u vazdušnom udaru, tenkovi su izvršili napad na severni dio grada pre nego što su se povukli, u taktici koju su izraelske snage koristile u drugim područjima pre nego što su krenule u dublje prodore.

Izraelska vojska je saopštila da trupe "nastavljaju preciznu operativnu aktivnost temeljenu na obaveštajnim podacima u području Rafe".

Vojska navodi da je eliminisala ono što je nazvala terorističkom ćelijom i minobacačem koji je korišten za napade na vojnike.

Dodaje da je u zračnim udarima pogođeno 25 ciljeva širom Pojasa Gaze tokom proteklog dana i da trupe nastavljaju da deluju u središnjem području, delimično kako bi demontirale strukture korištene za promatranje vojnika, prenosi Reuters.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Evropa na nogama: "MMF u Rusiji nema šta da traži"

Finska ministarka finansija Rika Pura saopštila je da se Finska pridružila protestu zemalja koje žele da ospore planove Međunarodnog monetarnog fonda da nastavi ekonomske konsultacije sa Ruskom Federacijom po prvi put od početka rata u Ukrajini.

8:09

15.9.2024.

1 d

Podeli: