Svet 0

17.07.2024.

11:59

Upozorili su: "Bombardovaćemo vas"

Lider Hezbolaha Sajed Hasan Nasralah izjavio je danas da će Hezbolah pogoditi nove mete u Izraelu ukoliko oružane snage te zemlje nastave da ubijaju civile u Libanu.

Izvor: Tanjug

Upozorili su: "Bombardovaćemo vas"
Profimedia

Podeli:

"Nastavak bombardovanja civila podstaći će Otpor da lansira rakete na naselja koja ranije nisu bila gađana", rekao je Nasralah, primetivši porast broja ubijenih civila u Libanu poslednjih dana, prenosi Rojters.

Pet civila, među kojima i troje dece, ubijeno je u jučerašnjim izraelskim napadima u Libanu, a najmanje tri libanska civila ubijena su dan ranije, navode državni mediji i bezbednosni izvori. Izrael i Hezbolah, koga podržava Iran, razmenjuju vatru otkako je ta grupa najavila "front podrške" Palestincima ubrzo nakon što je njegov saveznik Hamas 7. oktobra napao Izrael.

Grupe u regionu orijentisane prema Iranu, uključujući šiitske oružane frakcije u Siriji i Iraku i jemenski Huti, takođe napadaju Izrael od 7. oktobra.

Prema podacima Rojtersa, u Libanu je u borbama poginulo više od 100 civila i više od 300 boraca Hezbolaha.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: