Svet 25

17.07.2024.

9:27

Mađarska odgovorila EU: Kada nam prete, mi...

Oodbijanje rukovodstva EU da pregovara sa Mađarskom i pretnja bojkotom neće primorati Budimpeštu da obustavi svoju mirovnu misiju za rešavanje sukoba u Ukrajini, izjavio je za RIA Novosti ministar spoljnih poslova te zemlje Peter Sijarto.

Izvor: Novosti

Mađarska odgovorila EU: Kada nam prete, mi...
Profimedia

Podeli:

"Svi proratni političari u Evropi su iskočili odmah nakon početka ove mirovne misije. I pretili su nam bojkotom, odbijanjem da pregovaramo jedni sa drugima, pretili su da će nas ignorisati. Znate, ovakvi napadi ne odvraćaju nas od nastavka mirovne misije, ohrabruju nas da uložimo više napora da promovišemo mirno rešavanje ovog rata u Ukrajini", rekao je Sijarto. 

Ovako je odgovorio na pitanje da li je mađarsko predsedavanje EU dobilo realne pretnje praktičnim koracima od rukovodstva Evropske unije posle mirovne misije mađarskog premijera Viktora Orbana.

Istovremeno, Sijarto je primetio da je premijerova administracija već navikla na ovakav napad.

"Mi smo patriotska vlada, mi smo vlada koja nije mejnstrim, pod finansijskim smo sankcijama Evropske unije. Tako da ne vidim kako mogu da nam prete više nego sada", dodao je on.

Podeli:

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: