Svet 3

16.07.2024.

16:28

Ukrajina pred raspadom, novi problemi: Rusi gađaju tačno "u centar"

Sa temperaturama koje dostižu 40 stepeni Celzijusa na jugu, Ukrajina pati od nestašice struje pošto su neplanirani nestanci struje nametnuti u više od sedam regiona.

Izvor: Index.hr

Ukrajina pred raspadom, novi problemi: Rusi gađaju tačno "u centar"
Profimedia

Podeli:

Planirani nestanci struje su na snazi širom ratom razorene zemlje od maja, što dovodi do toga da potrošači dobijaju struju samo nekoliko sati dnevno.

Rusija sistematski gađa i uništava ukrajinske elektrane

Od prošle nedelje, temperature su konstantno bile iznad 30 stepeni u velikim delovima zemlje, sa najvišim temperaturama od preko 40 stepeni na jugu. Ukrajinci zbog nedostatka struje ne mogu da se spasu ni klima uređajima, ni ventilatorima.

Rusija sistematski gađa i uništava ukrajinske elektrane. Procenjuje se da je ukupno više od devet gigavata kapaciteta elektrane izgubljeno otkako je Rusija započela rat u februaru 2022. Uvoz iz susednih zemalja EU ili Moldavije ne može da nadoknadi gubitke.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija gubi: Nikad niže za poslednje tri godine

Ruski izvoz nafte i naftnih derivata je u avgustu pao za 290.000 barela dnevno (bpd) na sedam miliona bpd i nalazi se na najnižem nivou od marta 2021. godine, objavila je danas Međunarodna agencija za energiju (IEA).

22:03

12.9.2024.

1 d

Podeli: