Svet 0

16.07.2024.

10:11

Tri planinara umrla zbog visokih temperatura

Tri planinara preminula su tokom vikenda u državnim i nacionalnim parkovima u Juti, a sumnja se da su umrli zbog ekstremnih vrućina.

Izvor: Tanjug

Tri planinara umrla zbog visokih temperatura
Profimedia

Podeli:

Ćerka (23) i njen otac (52), Beatris Erera i Albin Erera Espinoza, poslali su poruku policiji da su se izgubili i da su ostali bez vode, dok su šetali po 13 kilometara dugačkoj stazi "Sinklajn lup" (Syncline Loop) u Nacionalnom parku u Juti, i to na 38 stepeni Celzijusa.

Ta staza je, prema zvaničnicima parka, jedna od najizazovnijih staza u tom parku, prenosi agencija Asošiejted pres (AP). Spasilačke ekipe započele su potragu za nestalima u petak uveče, ali su ih pronašli mrtve i, prema rečima lokalnog šerifa, otac i ćerka umrli su od posledica toplotnog udara.

Kasno u subotu dvojica planinara iz parka "Snežni kanjon" (Snow Canyon State Park) pozvali su pomoć zbog iscrpljenosti usled velikih vrućina. Lečeći dvojicu planinara, prolaznik je obavestio spasilačke ekipe o osobi koja se u blizini onesvestila.

Hitna pomoć je ubrzo pronašla mrtvu 30-godišnju ženu i veruje da je smrt nastupila zbog visokih temperatura.

Trojica planinara umrla su prošlog meseca u Nacionalnom parku Grand Kanjon u Arizoni, gde temperature prelaze i 49 stepeni Celzijusa.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: